Inca din cele mai vechi timpuri, uleiul de masline a fost considerat un dar de la zei, un medicament dat oamenilor chiar de natura.
Si nu intamplator locuitorii Mediteranei, care consuma in mod regulat ulei de masline, isi pastreaza tineretea, frumusetea si sanatatea multi ani. Principalul secret al uleiului de masline este compozitia sa unica.
Este un adevarat depozit de componente utile care sunt absorbite de corpul uman cu aproape 100%. Uleiul de masline contine o cantitate mare de antioxidanti si vitamina E, care ajuta la asimilarea vitaminelor A, K. Rezultatul unei astfel de „reactii in lant” naturale, este o intinerire generala a organismului, imbunatatind starea pielii, parului, unghiilor.
Ulei de masline extravirgin
Uleiul de masline extravirgin poate fi asemanat cu sucul proaspat al maslinelor, fara aditivi sau conservanti. Este un ulei care se obtine prin presarea pur mecanica a maslinelor, adica fara a folosi aditivi chimici sau biochimici.
In timpul producerii acestui ulei de maslinele extravirgin, maslinele nu sunt supuse niciunei prelucrari, cu exceptia spalarii, decantarii, centrifugarii si filtrarii. Este un produs de cea mai inalta calitate si modul in care este produs, nu s-a schimbat din zilele Egiptului antic.
Peste tot in lume este numit „aur lichid”.
Ulei de masline contraindicatii
Uleiul de masline se caracterizeaza prin proprietati coleretice, asa ca nu trebuie sa abuzezi de produs in prezenta colecistitei. Deoarece uleiul de masline prezinta contraindicatii in acest caz, este mai bine sa consulti medicul.
Masca de par cu ulei de masline
Din fericire, uleiul de masline poate fi folosit pentru a face o masca pentru orice tip de par. Masca de par cu ulei de masline poate fi utilizata daca ai parul uscat, poros, fin sau fragil.
De asemenea, daca ai probleme cu caderea parului sau daca acesta creste incet. In plus, fata de samponul medicamentos, poti utiliza masca de par cu ulei de masline daca ai matreata.
Uleiul de masline incalzit se aplica pe par de la varfuri pana la radacini. Dupa aplicare, trebuie sa-ti infasori parul in celofan si apoi sa pui o caciula sau un batic calduros. Masca se tine pe par cel putin o ora, pentru a avea timp sa patrunda in structura firului de par.
Aceasta masca este potrivita in special pentru parul normal. Cele care au parul deteriorat, pot lasa masca toata noaptea.
Cat ulei de masline se poate consuma pe zi
Daca iei prea mult ulei nu vei face decat sa inrautatesti lucrurile, asa ca ar trebui sa fii atent cand iti calculezi doza. De obicei, un aport de dimineata nu va include mai mult de o lingura.
Uleiul se bea pe stomacul gol, inainte de micul dejun. Este util sa-l iei cu putina apa. Cert este ca tocmai dimineata si pe stomacul gol, corpul asimileaza mai bine alimentele, vitaminele si mineralele, astfel incat, beneficiile uleiului de masline vor fi maxime.
Cum se prepara ulei de masline cu ulei
In general, procesul de extragere acasa a uleiului de masline dureaza aproximativ 2 ore. Pentru a face 70 ml de ulei de masline, ai nevoie de aproximativ 1 kg de masline. Ai nevoie doar de 2 ingrediente: 1 kg de masline proaspete Kalamata si ½ cana sau aproximativ 80 ml de apa filtrata la temperatura camerei (25 de grade C).
Uleiul de masline obtinut din masline Kalamata coapte, are mai multe beneficii pentru sanatate decat maslinele verzi necoapte.
In continuare, trebuie sa le macini folosind un blender sau un storcator. Pentru volume mari, vei avea nevoie de o presa.
Cand macini maslinele pana la omogenizare, trebuie sa le lasi cateva ore, timp in care produsul uleios se va aduna la suprafata. El este cel care te intereseaza in primul rand si va trebui sa il colectezi cu o lingurita.
Uleiul de prima presare este produsul de cea mai inalta calitate si util. Apoi, cand ai obtinut uleiul de la prima presare, poti stoarce a doua oara maslinele, pentru a obtine uleiul de la a doua presare.
Utilizeaza produsul rezultat doar pentru gatit si alte sarcini secundare, deoarece nu este tocmai produsul de cea mai buna calitate.
Masline, beneficiu pentru inima
Maslinele protejeaza sanatatea inimii si scad colesterolul rau. Este eficient in protejarea sanatatii inimii si a vaselor de sange si ajuta la reglarea ritmurilor neregulate ale inimii.
Maslinele contin antioxidanti si astfel previn bolile de inima. Cercetari recente pe aceasta tema, au demonstrat ca uleiul de masline are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. De asemenea, joaca un rol important in sanatatea celulelor sanguine.
Este impresionant modul in care autorul a abordat subiectul, aducand argumente solide si perspective diferite. Apreciez munca depusa pentru realizarea acestui articol.
Am gasit articolul foarte captivant si am invatat multe lucruri noi citindu-l. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiect.
Informatiile prezentate sunt foarte utile si pot fi aplicate in diverse situatii. Autorul a reusit sa explice conceptele intr-un mod simplu si accesibil.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Am apreciat exemplele relevante si studiile de caz prezentate.