Urmatorul sistem de operare al Apple, iOS 8, e deocamdata disponibil oficial doar developerilor.

Pana atunci, restul putem doar sa-i admiram ultimele functii, insa trebuie sa ne multumim cu ultimul update facut de Apple, 7.1.1. Intre timp insa, ai putea sa-ti faci iPhone-ul sa se simta ca nou cu cateva trucuri ascunse prin meniu.

Controlul prin gesturi. A fost introdus odata cu iOS 7, dar stiai ca poti sa iti controlezi telefonul si cu capul. Ca sa activezi aceasta optiune, mergi la Settings > General > Accesibility > Switch Control si selecteaza camera foto drept sursa. Acum poti seta diferite actiuni pentru fiecare gest facut din cap.

Trecere usoara de la litere la numere. Tastatura iOS-ului e ok, dar trecerea de la layout-ul abc la cel numeric iti ia mereu din elan. Din fericire, exista o cale usoara. Tine degetul apasat pe tasta „123″ si apoi mergi direct spre numarul sau simbolul dorit.

Scutura telefonul ca sa refaci ce ai sters. Ok, multi stiu ca aceasta actiune are rol de stergere, atunci cand scrii ceva, dar poate avea si un rol de „undo”. De exemplu, daca ai sters din greseala un mail important. Un meniu pop-up va aparea si-ti vei putea recupera mailul dintr-o singura apasare.

Reducerea zgomotului ambiental. Gata, nu doar posesorii de iPhone 5s se bucura de functia asta. Cei care au descarcat ultimul update, pot activa aceasta functie din Setari > General > Accesibilitate > Reducerea zgomotului ambianta

Vrei sa verifici daca masa sta dreapta? Nicio problema! Nu mai descarca aplicatii suplimentare, pentru ca iPhone-ul are asa ceva. Trebuie doar sa deschizi aplicatia de busola si sa glisezi spre stanga. O sa-ti apara aplicatia preinstalata de nivela cu bula de aer.

O simpla apasare e de-ajuns sa revii sus pe pagina. Sunt destui care stiu functia asta. Dar sunt si mai multi care dau nervos din degete incercand sa deruleze o pagina interminabila. Pentru acestia, e o cale mai usoara, valabila in cazul oricarui text sau ecran ce se poate derula pe iPhone. Pur si simplu, apasa pe bara de stare si… voila!

Vizibilitate mai buna. Avem si aici o gramada de optiuni menite sa faca totul mai lizibil. Si nu trebuie sa ai probleme cu vederea, ca sa apelezi la ele. De exemplu, poti mari textul din Setari > General > Accesibilitate > Marire Text. La fel, poti mari si contrastul, daca preferi elemente vizuale mai pregnante (Setari > General > Accesibilitate > Marire contrast). In plus, pentru aceasta setare exista si un acord mai fin, sa-i spunem. Astfel, poti reduce transparenta, poti intuneca putin culorile sau poti reduce luminozitatea culorii albe.

2 thoughts on “Cateva secrete pentru un iPhone mai usor de folosit

  1. Am gasit acest articol extrem de util pentru dezvoltarea afacerii mele online. Recomand cu incredere citirea lui tuturor celor care doresc sa isi imbunatateasca vanzarile prin intermediul internetului. Felicitari autorilor pentru munca depusa!

  2. Articolul este foarte interesant si detaliat, oferind informatii utile despre cum sa iti cresti vanzarile online. Sunt de acord cu ideea ca o strategie bine pusa la punct poate face diferenta in mediul digital. Ma bucur ca au fost prezentate atat de multe exemple practice si sfaturi aplicabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *