Sa alegi un ghiozdan pentru copilasul tau unde sa incapa manuele sau rechizite scolare poate sa fie o adevarata aventura. Trebuie sa alegi modele de ghiozdane care sa fie ergonomice si care sa nu distruga spatele copilului, dar si un ghiozdan frumos, amuzant, pe placul sau, cu personajele sale preferate.

Iata cateva trucuri si sfaturi de care sa tii cont pentru a face alegerea potrivita.

Greutatea

Alege ghiozdane fete sau ghiozdane pentru baieti cat mai lejere. Greutatea unui ghiozdan nu ar trebui sa depaseasca cu 10% greuatatea copilului.

Ergonomia

Bretelele unui ghiozdan ar trebui sa fie late si scurte. Modelele de ghiozdane Nike care au bretelele late sunt perfecte deoarece greutatea este repartizata asa cum trebuie.

Bine pozitionate pe umeri, sunt cele care nu lasa frecarile sa isi faca aparitia. Atentie insa si la lungimea lor. Bretelele prea lungi pot face ca ghiozdanul sa fie mai greu si atunci pot aparea durerile de spate.

Compartimentarea

Compartimentarea pentru un ghiozdan de scoala este la fel de importanta ca cea pentru ghiozdane dama. Un ghiozdan pentru scoala are nevoie de doua compartimente, care sa nu fie prea adanci insa.

Citeste continuarea aici: Ghiozdanele – cateva lucruri esentiale de verificat in alegerea lor

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}