Esti in cautare de solutii naturale pentru ingrijirea tenului? In acest caz, cele mai potrivite produse pentru tine sunt apele florale (hidrolatele).


Poti alege dintre mai multe tipuri de ape florale in functie de nevoile pielii tale. Fie ca sunt de trandafiri, musetel, hamamelis, efectele benefice pe care le au asupra tenului le recomanda a fi utilizate simple sau combinate cu alte ingrediente cosmetice.

Ce sunt de fapt apele florale?

Apele florale sau hidrolatele se obtin prin distilarea florilor la abur, fiind produse derivate din productia de uleiuri esentiale. Prin distilare vaporii de apa traverseaza planta, dupa care sunt recondensati. Rezulta, astfel, doua produse, unul fiind uleiul esential concentrat, iar celalalt apa florala (hidrolatul).

Hidrolatele pastreaza proprietatile plantei din care provin, la fel ca si uleiurile esentiale. Insa, spre deosebire de acestea, sunt intr-o concentratie mult mai mica, ceea ce le face potrivite pentru tot felul de aplicatii in care uleiurile esentiale nu sunt recomandate sau au un efect prea puternic.

Beneficiile apelor florale

Fiind practic esente, apele florale contin tot ce e mai bun din plante, iar efectul se va vedea pe tenul tau. Pot fi folosite in special pentru ingrijrea tenului datorita actiunii lor tonifiante si revigorante, inlocuind cu succes lotiunea tonica si aducand pielii un plus de vitalitate zi de zi.

Apele florale sunt recomandate si la prepararea mastilor faciale. Folosite in loc de apa, iti pregatesc o masca perfecta. De asemenea, aduc un plus de stralucire parului tern, iar aplicate pe post de parfum raspandesc in jurul tau o aroma discreta, naturala si eleganta.

Beneficiile apelor florale sunt nenumarate, insa vei simti cel mai bine efectul lor atunci cand pielea ta are nevoie de un calmant dupa o zi de plaja sau atunci cand intri intr-o incapere incalzita dupa expunerea la frig.

Se aplica nediluate prin pulverizare, direct pe fata, corp sau par, ca tonifiant sau parfumant. Pentru demachiere, se pulverizeaza apa florala pe o discheta cosmetica, iar apoi se curata tenul. Hidrolatul nu trebuie lasat sa se usuce pe ten.

Apa florala potrivita fiecarui tip de ten

Tratamentul cu apele florale nu are contraindicatii, atat timp cat apa este naturala, fara parabeni si alte substante chimice. De cele mai multe ori, hidrolatele sunt potrivite pentru orice tip de ten.

Daca tenul tau este gras nu ezita sa folosesti apa de menta sau de rozmarin, in timp ce, daca ai un ten sensibil apa de musetel este ideala. Aceasta va curata si va ingriji delicat pielea fetei.

Apa florala din trandafiri are efect astringent. Este un demachiant foarte bun, ce indeparteaza grasimea si impuritatile acumulate in pori, prevenind aparitia cosurilor si ajutand la tratarea acneei. Trandafirul are proprietati antiinflamatorii, reduce roseata si calmeaza pielea iritata dupa expunerea la soare.

Apa de lavanda este linistitoare si calmanta, ideala pentru ameliorarea iritatiilor. Lavanda este utilizata pentru a trata o serie de probleme ale pielii, precum acneea, arsurile solare, eczemele, mancarimile, seboreea, inflamatia.

Tonica, astringenta si purifianta pentru tenul mixt sau gras, apa florala de hamamelis ingrijeste delicat chiar si pielea sensibila. Favorizeaza microcirculatia si este recomandata pentru tenul cuperozic.

Apa de salvie este perfecta pentru nevoile tenului matur, lipsita de vitalitate, acneic sau cu pori dilatati, cat si pentru scalpul cu matreata.

Remediile si solutiile naturale sunt cele mai eficiente pentru problemele pielii. Incearca si tu apa florala potrivita pentru tine si vei simti imediat efectul ei. Tenul tau respira si se simte bine!

3 thoughts on “Ingrijirea tenului cu ape florale

  1. Apreciez modul in care autorul a abordat diversele aspecte ale subiectului, oferind atat informatii de baza cat si perspective mai avansate. Este un articol foarte bun pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine acest domeniu.

  2. Mi-au placut mult exemplele date in articol, care au ilustrat foarte bine conceptele prezentate. De asemenea, am gasit informatiile despre istoricul subiectului foarte captivante si relevante.

  3. Articolul este foarte bine structurat si ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. In plus, informatiile prezentate sunt foarte utile pentru cei interesati de acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *