Alegerea unei jardiniere nu se face usor, deoarece fiecare tip de floare si planta prefera o anumita forma si dimensiune a recipientului. Jardiniera este selectata pe baza nevoilor, luand in considerare ciclul biologic al culturii florilor, tipul sistemului radicular si conditiile de crestere.

Jardinierele sunt in general preferate pentru exterior, desi exista modele si de interior. Jardinierele pentru exterior sunt fabricate din materiale durabile, care tolereaza cu usurinta precipitatiile climatice si temperaturile extreme.

Acorda atentie prezentei gaurilor in partea de jos a jardinierei. Fara aceste elemente, sistemul radicular al plantei va putrezi, iar floarea va muri. Ultimul parametru este schema de culori si designul. Jardinierele cu forme rotunde sau ovale in tonuri calme, sunt potrivite pentru speciile de flori, iar cele patrate si luminoase, pentru culturile vesnic verzi fara inflorire stralucitoare.

Jardiniera beton

Jardiniera beton creaza un mediu confortabil pentru cei care doresc sa se odihneasca in jurul lor. Se amplaseaza unde se acorda prioritate solutiilor economice, practice si functionale. Jardinierele din beton sunt 100% conforme cu standardele stricte de calitate si cerintele proiectantilor de peisaj urban.

La crearea lor se urmaresc tendintele designului peisajului mondial, tematic si se utilizeaza tehnologii avansate. Prin urmare, jardiniera beton arata organic in orase, pe terasele de vara ale restaurantelor, la intrarile in hoteluri si in curtile mari ale caselor private.

In ceea ce priveste varietatea formelor, aici vei gasi o jardiniera dreptunghiulara clasica pentru flori, un produs trapezoidal sau cubic nestandardizat, precum si modele unice cu elemente sub forma de arcade. Exista multe plante care se simt grozav intr-o jardiniera beton, plante care iubesc doar umbra sau, dimpotriva, razele soarelui.

Jardiniera lemn

Jardiniera lemn poate fi utilizata atat in interior, cat si in aer liber. Materialul este tratat cu antiseptice si lacuit sau vopsit. Circulatia aerului, a umezelii si a caldurii indeplineste cerintele pentru cultivarea florilor.

Schema de culori este redusa, suprafata este decorata cu picturi sau ornamente care sunt sculptate pe lemn. Avantajele includ materialul natural, permeabilitatea la aer, captarea umezelii, durata lunga de viata, potrivita pentru utilizare in interior si exterior.

In ceea ce priveste calitatile estetice, lemnul nu are concurenti. Materialul este potrivit pentru cultivarea tuturor tipurilor de culturi florale, cu exceptia celor epifite.

Suport jardiniera

Un suport jardiniera poate fi realizat din plastic, lemn, beton, ceramica sau metal. De asemenea, poate fi drept, curbat, spirala, rotunjit, sub forma unui cadru si este selectat in functie de tipul de planta. Pentru orhidee, acestea sunt structuri drepte sau curbate, pentru alte plante sau flori – arcuite sau ovale.

Jardiniera ceramica

Jardiniera ceramica este cea mai buna optiune pentru cultivarea majoritatii tipurilor de culturi florale. Materialul permite aerului si umezelii sa treaca si regleaza fluxul de caldura. Intr-un microclimat fierbinte, sistemul radicular nu se va usca, iar intr-unul rece nu va ingheta.

Ceramica este un material natural, respirabil care mentine umezeala, este potrivita pentru toate culturile si are aspect estetic. Este mai bine sa alegi o jardiniera ceramica netratata. Finisajul glazurat infunda peretii jardinierei, iar sistemul radicular sufera de lipsa de aer.

Cum se face o jardiniera?

Din diferite materiale si folosind diferite scheme de vopsire, se pot crea jardiniere unice care se vor incadra armonios in curtea ta de la tara, vor decora gradina si balcoanele si vor oferi confort teraselor.

Jardinierele din lemn sunt excelente pentru amenajarea teritoriului si pentru uz interior. Jardinierele din lemn pentru flori pot fi realizate in orice dimensiune si forma, mai des sunt utilizate forme patrate si, de asemenea, spaliere in mod special pentru plantele cataratoare.

Jardinierele pentru uz exterior pot fi facute manual. Daca ai bucati de lemn finisate sau resturi de scanduri care pot fi folosite, poti face singur o cutie. Materialele naturale sunt la moda, iar artizanatul este foarte apreciat.

Mai intai trateaza cutia de lemn cu vopsele naturale. Cea mai potrivita este vopseaua pe baza de ulei. Uleiurile sunt profund absorbite in lemn, antiseptice si protejeaza materialul de mucegai. De asemenea, se poate reinnoi cu usurinta.

Diverse combinatii de profil si lemn vor face ca jardinierele hand made sa aiba o forma mai simpla sau mai eleganta. Poti alege intotdeauna dimensiunea de care ai nevoie si pe care sa o poti muta dintr-un loc in altul.

{{clean}}