Granita dintre un raft traditional, un suport si un element-bloc al dulapului modular pentru camera de zi, este destul de arbitrara.

Pe langa peretii laterali, posteriori, de sus si de baza, sectiunile dulapurilor presupun adesea prezenta usilor cu balamale (mai des) sau glisante din lemn si sticla.

Marea majoritate a tipurilor de rafturi sunt deschise. Desigur, ca exista rafturi inchise, inclusiv cele cu fatade glisante sau cu ridicare verticala. Cel mai izbitor exemplu in acest sens sunt rafturile pentru carti.

Rafturi metalice

Exista trei tipuri de rafturi metalice care si-au castigat increderea si sunt foarte cautate: rafturi metalice prefabricate, care includ modele usoare, intarite pentru marfuri si rafturi metalice speciale.

O alt agama sunt rafturile frontale pentru peleti, iar cea de-a treia gama sunt rafturi metalice umplute pentru paleti. De asemenea, exista rafturi metalice pentru consola, rafturi la mezanin, precum si o gama de rafturi metalice pentru depozitare.

Am enumerat toate tipurile principale de rafturi metalice pentru depozite. astazi, fiecare dintre aceste tipuri are un loc pe piata si este popular in domeniul sau. Cel mai important, ar trebui sa cumperi rafturi metalice de calitate numai de la un furnizor de incredere pentru a nu avea problem.

Rafturi perete

Rafturile de perete deschise iti permit sa usurezi in mod semnificativ situatia, care este foarte importanta intr-o camera mica. Un alt avantaj incontestabil al modelelor deschise montate pe perete este ca isi demonstreaza clar continutul si ofera acces usor la obiecte.

Rafturile de perete inchise sunt considerate o solutie destul de profitabila. Astfel de rafturi nu creeaza dezordine in camera si iti permit astfel sa pastrezi aspectul estetic al camerei. Structurile de tip inchis pot avea fatade din sticla transparenta si ondulata sau pot fi echipate cu usi glisante, batante sau de ridicare.

Rafturi pentru hol

Spatiul din colturile casei este adesea lasat nefolosit. Daca exista o lipsa de spatiu pentru a gazdui obiecte mici, dar utile ai nevoie de rafturi pentru hol. Pentru astfel de cazuri exista rafturi de colt.

Se pot potrivi in interiorul oricarei incaperi: bucatarie, dormitor, baie, hol. Rafturile de colt din hol pot deveni nu numai un element functional, ci si un decor interior excelent. Pe holurile apartamentelor mici apar adesea situatii cand trebuie sa aranjezi multe obiecte intr-o zona mica de spatiu.

Rafturile de colt de pe hol te vor ajuta in acest sens. Economisesc metri patrati si gazduiesc toate lucrurile necesare.

Spatiu de depozitare

Dulapurile de 60–70 cm adancime pentru agatat hainele sunt grozave, dar utilizarea unor astfel de rafturi daca nu sunt echipate cu un mecanism de extragere sunt incomode. Mai ales in ceea ce priveste mentinerea ordinii.

Nu este intotdeauna posibil sa inlocuiesti dulapul si este necesar sa creezi un spatiu de depozitare, care este deja un plus in sine. Este mai bine sa te gandesti cum sa organizezi corect un spatiu de depozitare.

Poti comanda un spatiu de depozitare in functie de adancimea raftului sau, dimpotriva, mai multe produse mici care vor fi unul langa altul sau unul dupa altul. Rafturile pentru pantofi pot fi, de asemenea, folosite pentru scopul propus sau adaptate pentru depozitarea altor lucruri.

Rafturi biblioteca

Rafturile pentru o biblioteca pot fi puse la inaltimea unei persoane in jurul intregului perimetru al incaperii. In jurul ferestrelor sau usilor, de obicei, sunt spatii goale, asa ca exista loc pentru rafturi biblioteca.

Chiar si cea mai ingusta deschidere din apropierea unei ferestre sau usi poate fi folosita cu un suport de colt. Rafturile de trecere (insulare) nu au o fatada, arata la fel pe ambele parti si, prin urmare, pot fi amplasate oriunde in camera, inclusiv in mijloc, indeplinind functia de despartire suplimentara.

Cartile pot fi asezate pe doua randuri – cu coturi in directii diferite.

Rafturi suspendate

Un raft cu balamale este o piesa de mobilier foarte simpla, compacta si convenabila, care iti permite sa utilizezi eficient spatiul liber al oricarei incaperi. Varietatea de rafturi este uimitoare astazi.

In magazine poti gasi o varietate de rafturi suspendate montate pe perete. Rafturile montate pe perete pot diferi in functie de scopul lor functional, care este in mare masura determinat de materialul de fabricatie, precum si de caracteristicile de design ale raftului.

Rafturile pot fi realizate din materiale precum lemn, metal sau sticla. De asemenea, exista diverse optiuni pentru design si materiale, de exemplu: rafturi sectoriale, de colt sau drepte; cu suport deschis sau ascuns etc.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Rafturi pentru diferite utilizari

  1. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a reusit sa exploreze multiple aspecte ale subiectului, oferind cititorilor o imagine completa asupra temei tratate.

  2. Ma bucur sa vad ca exista resurse online care promoveaza cunoasterea si educatia continua. Acest articol mi-a adus informatii noi si m-a determinat sa ma gandesc mai mult la impactul pe care il are mediul digital in societate.

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Ideile prezentate sunt argumentate corespunzator si sunt usor de inteles pentru cititor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *