Spre deosebire de uleiurile esentiale ylang-ylang, cu iasomie, cu levantica, bergamot sau cu lemn de santal, uleiul esential de boldo are un parfum pe care multe persoane il considera oarecum respingator. Acest lucru nu ne socheaza, deoarece este extras prin distilarea cu aburi din frunzele unei plante aromatice cu un miros intepator, nativa unor tari precum Chile, Peru, Ecuador si Bolivia.

Iata inca un aspect prin care se poate explica motivul pentru care nu multa lume se inghesuie sa il utilizeze: contine un anumit compus, ascaridol, despre care se cunoaste ca, poate chiar si in doze mici, este toxic.

Din cauza prezentei ascaridolului, este extrem de important ca uleiul esential de boldo sa fie folosit numai sub supravegherea directa a unui medic specialist in plante medicinale. De asemenea, inainte de a incerca sa il cumparati si sa il utilizati, ar fi o idee buna sa sariti la sfarsitul articolului pentru a afla cateva notiuni preventive.

In orice caz, in ciuda reputatiei ca ar avea un miros mai putin placut si ca ar fi toxic in doze mai mici, uleiul esential de boldo poate conferi numeroase beneficii. De fapt, este un ulei utilizat de o multime de femei pentru accentuarea unor caracteristici, dar, desigur, sub supravegherea unui specialist, care sa cunoasca foarte bine proprietatile acestui ulei.

Iata cateva dintre beneficiile pentru frumusete pe care vi le poate oferi uleiul esential de boldo:

Alina durerile
Uleiul esential de boldo prezinta proprietati antimicrobiene, fiind un excelent remediu natural impotriva durerilor. Ar putea fi utilizat si pentru tratarea oricarei probleme dermatologice induse de microbi.

Poate trata multe probleme de piele
In mod traditional, uleiul esential de boldo este aplicat pentru pastrarea nivelului adecvat de pH in corp. Prin crearea unui mediu mai mult alcalin decat acid la interior, multiple probleme de piele pot fi tinute sub control, in special cele cu risc de inflamare.

Elimina toxinele
Se spune ca utilizarea unor cantitati minime de ulei esential de boldo va permite ficatului sa neutralizeze toxinele din corp. Unul dintre rezultatele acestui efect ar fi un aspect fizic mai luminos, mai sanatos si mai tanar.

Calmeaza nervii
Starile permanente de anxietate sau stres pot induce unei persoane un aspect obosit sau imbatranit. Prin intermediul uleiului esential de boldo, nervii suprasolicitati pot fi calmati, persoana demonstrand o infatisare mai relaxata.

Elimina excesul de apa
Cat timp este utilizat sub supravegherea unui medic specialist in plante medicinale, boldo poate ajuta la eliminarea excesului de apa din corp. Acest efect este benefic persoanelor afectate de stari de balonare, care ar dori sa elimine rapid cateva kilograme.

Sustine digestia
A ti se spune ca pari constipat este, in mod cert, o palma peste fata. Una dintre cele mai eficiente metode de a trata constipatia este utilizarea uleiului esential de boldo, deoarece este cunoscut pentru faptul ca ajuta digestia.

CATEVA CUVINTE DE PREVENTIE INAINTE DE A-L UTILIZA: Precum am mentionat mai devreme, uleiul esential de boldo contine un anumit compus cunoscut pentru faptul ca devine toxic chiar si in cantitati mai mici. Din acest motiv, utilizarea sa ar trebui facuta numai sub indrumarea unui medic specialist, care cunoaste bine proprietatile acestui ulei esential. Nu folositi uleiul esential de boldo daca sunteti insarcinate, alaptati sau ati fost diagnosticati cu o tulburare medicala.

2 thoughts on “Uimitoarele beneficii pentru frumusete ale uleiului esential de Boldo

  1. De asemenea, autorul mentioneaza diverse modalitati prin care parintii pot stimula interesul copiilor pentru lectura, cum ar fi organizarea de sesiuni de citit in familie sau crearea unei biblioteci personale. Totodata, se evidentiaza impactul pozitiv pe care il poate avea cititul asupra relatiei dintre parinti si copii.

  2. Articolul de pe site-ul Thesauro.ro abordeaza un subiect interesant legat de dezvoltarea copiilor si importanta lecturii in aceasta perioada. Se subliniaza beneficiile cititului asupra capacitatii cognitive si imaginative a copiilor, precum si rolul esential al parintilor in promovarea acestui obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *